Almanya’da 2024’ün ilk yarısında 162 şirket iflas etti

Almanya’da bir analizin gösterdiği gibi, bu yılın ilk yarısında 2023’e kıyasla önemli ölçüde daha fazla büyük şirket mali sıkıntıya girdi. Özellikle etkilenenler: emlak şirketleri, otomotiv tedarikçileri ve makine mühendisleri.

Basında çıkan bir habere göre, Almanya’da iflasların sayısı bu yıl beklenenden fazla arttı. “Handelsblatt” gazetesinin yeniden yapılandırma tarafından yaptırılan bir analize dayandırdığı haberine göre, bu yılın ilk altı ayında satışları on milyon avronun üzerinde olan 162 şirket, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 41 artışla mali sıkıntı yaşadı. danışmanlık Falkensteg.

Dolayısıyla iflasların sayısı, yeniden yapılandırma uzmanlarının yılın başında beklediği yüzde 30’luk artışın çok üzerinde. Gayrimenkul şirketleri, otomotiv tedarikçileri ve makine mühendisleri özellikle etkileniyor. İflas eden şirketler arasında tur operatörü FTI, büyük mağaza zinciri Galeria ve moda şirketi Esprit gibi önde gelen isimler yer alıyor.

İncelenen ve 2023 yılında iflas başvurusunda bulunmak zorunda kalan 279 şirketten yalnızca yüzde 35’i, 2024’ün ilk yarısının sonuna kadar bir yatırımcıya satış yoluyla veya alacaklıların bir iflas planı üzerinde anlaşmaya varması yoluyla tasarruf edebildi. Üç yıl önce aynı dönemde vakaların yüzde 57’sinde bu başarı elde edildi.

İflas dalgasının nedenleri arasında korona salgınının etkileri, enflasyon, artan enerji ve malzeme maliyetleri ve zayıf talep yer alıyor. Nitelikli işçi eksikliği ve bürokrasi gibi lokasyon dezavantajları durumu daha da kötüleştiriyor. Küresel krizler, zayıf ekonomik beklentiler ve yüksek faiz oranları, yeniden yapılanmayı ve zor durumdaki şirketlere yatırım yapmayı giderek daha çekici hale getiriyor.

patronlardunyasi.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir